MS-SCHAKELAARS & BORDEN

“WE DESIGN YOUR DISCONNECTORS”

EME bouwt vanuit een autonome productiecel met eigen ontwerpafdeling middenspanningslastscheiders en - scheiders op maat.
Steeds meer OEM‘s in de wereld zijn voor hun projecten op zoek naar zeer specifieke
(last)scheiders. Die behoefte is vaak onregelmatig en gericht op kleine series of zelfs unieke stukken.
Daarom heeft EME haar hele ontwerp- en productieapparaat van MS-scheiders (1 – 52kV) zeer flexibel georganiseerd. We starten met een snel modulair ontwerp, gebaseerd op een standaardbibliotheek van geteste componenten. Daarbij maken we gebruik van de modernste software in 2D en 3D. Dankzij een uitgekiende voorraad van basiscomponenten en een unieke ERP gestuurde organisatie produceren we vervolgens de meest diverse schakelaars tegen zeer aantrekkelijke prijzen en redelijke levertermijnen.
Er wordt zeker niet bezuinigd op kwaliteit, integendeel, de meeste EME schakelaars zijn tot ieders tevredenheid “op de ouderwetse manier” overgedimensioneerd. Wij ontwerpen uw scheider op maat samen met u. Aarzel niet om ons te contacteren.

VERMOGENAANDRIJVINGEN

Vermogenaandrijvingen worden regelmatig gerealiseerd met behulp van zware MS-motoren; die worden meer en meer geregeld met MS-frequentiesturingen. Deze toepassingen gaan van “heavy-duty” transportbanden, pompinstallaties, productielijnen in de metaal- en procesindustrie tot aandrijvingen van spoorwegmateriaal en schepen. In deze aandrijvingen zijn diverse types scheiders nodig voor onderhoud, aarding- of bypass-schakelingen.

ENERGIEOPWEKKING EN -DISTIBUTIE
In energiecentrales worden vaak scheiders gebruikt voor de aandrijving van startmotoren, als veiligheidsschakelaar (al dan niet gecombineerd met een aarder), in windmolens & waterkrachtcentrales of als scheider op het hoofdbarenstel.

MV earthing

MS-AARDING

In diverse MS-applicaties zoals MS-condensatorbatterijen, vermogentransformatoren en MS-schakelvelden worden aarders ingezet. Ze functioneren er als ontladers, veiligheidsvergrendeling of vermogenaarder met inschakelvermogen. EME heeft de laatste jaren al meer dan 20 verschillende type aarders op maat ontwikkeld.

MS-WEERSTANDEN

MS-weerstanden worden gebruikt op elektriciteitsnetten voor nulpuntverbindingen van vermogentransformatoren en energiedissipatie in de aandrijfwereld: bvb. bij testbanken voor tractiemotoren. EME heeft hiervoor diverse één- en meerpolige scheiders en lastscheiders ontwikkeld.

RETROFIT

Vaak worden klanten geconfronteerd met een versleten of defecte (last)scheider waarvan geen onderdelen meer te verkrijgen zijn. EME kan met moderne softwaretechnologie een pasmodel bouwen dat één op één uitwisselbaar is met de oude scheider. Daardoor zijn onze klanten niet genoodzaakt om een omvangrijke en dure installatie volledig te vernieuwen.

IC-cubicle

ALGEMEEN PRODUCTOVERZICHT MS-SCHAKELAARS EN BORDEN