TipOfBorder

BEDRIJF

EME, sterk in sterkstroom

EME of voluit Electro Mechanic Equipment nv, is een familiebedrijf met hoofdzetel in Glabbeek (bij Tienen). Sinds de oprichting in 1961 door René Vandereycken is deze KMO actief in de wereld van elektrische energieverdeling en procesoptimalisatie.

Missie EME (klik hier)

Onze activiteiten:

Het bouwen van middenspanningsscheiders en lastscheiders op maat. Dat doen we vanuit een autonome productiecel met eigen ontwerpafdeling. Jaarlijks worden in deze ISO9001 gecertificeerde business unit meer dan 1000 maatscheiders geproduceerd. Daarbij gaat het om meer dan 100 verschillende varianten, voornamelijk bestemd voor export.

Het invoeren en verdelen van componenten. Enerzijds wat betreft het schakelen, meten, beheren en beveiligen van elektrische energie, anderzijds wat betreft procesautomatisatie. Onze EME-ingenieurs kunnen daardoor op de Belgische markt de meest geschikte oplossingen aanbieden, zoals meettransformatoren, beveiligings- en meetrelais, condensatorbatterijen en PLC componenten.

Het realiseren van installaties met hoge techniciteit op het vlak van industriële energieverdeling. We hebben daarvoor een sterkstroomafdeling actief op de Belgische markt. Ons team levert en plaatst complete MS-installaties en bouwt onder meer complexe beveiligingborden of -racks voor de netbeheerders, laag- en middenspanningsborden en niet alledaagse stuur- en meetborden nodig bij decentrale energieopwekking. Gezien onze jarenlange ervaring op dit domein richten we vooral op projecten met een hoge complexiteit en engineeringgraad.

Met meer dan 30 medewerkers en een optimale mix van brains en manpower, staat EME klaar om al uw sterkstroomvraagstukken in goede banen te leiden.